Φάνης Έρως - Ο Θεός των Θεών και η Ελληνική Αποκάλυψη


Πρωτού να ξεκινήσω να γράφω σχετικά με την Ελληνική προσέγγιση του Πρωτόγονου Έρωτα Φάνη, καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι "αρχαιολάτρης" και ούτε "ελληνοεντρικός" και ούτε ασφαλώς "χριστιανός" και δεν με ενδιαφέρει το ταμπέλωμα και αυτή η αδιέξοδη σύγκρουση. Θεωρώ ότι καμία θρησκεία δεν είναι πάνω από την Αλήθεια, που είναι και μέσα και έξω από τις θρησκείες. 

Επίσης να ξεκαθαρίσω, ότι είμαι ενάντια στον πόλεμο που δέχεται η πίστη στην Ψυχή επί της ουσίας, μέσα από τον Ιησού, ειδικά στις μέρες μας όπου κυριαρχεί ο ισοπεδωτισμός και εκφυλισμός της ανθρώπινης υποστασής. Από έκει και μετά δεν είμαι διατεθειμένος να υποστηρίξω το ψέμα του οποιουδήποτε για τον οποινδήποτε λόγο, είτε μιλάμε για τα ιερατεία, είτε για τα μαζικά και τα ατομικά πιστεύω και αντιλήψεις.

Αυτοί που απαιτούν από μένα για τον οποιονδήποτε λόγο την υποταγή στο ψέμα για να γίνω "μέλος" στις "ομαδούλες" τους, η ακόμα και για να πααχωρήσουν και καλά το δικαιώμα να λέγομαι Έλληνας, με βάση τις ιδεοληψίες, τα ψεύδη και τις ψυχώσεις τους, μπορούν να παραμείνουν ανήσυχοι, καθότι το Ελεύθερο πνεύμα είναι ασυμβίβαστο με το πνεύμα του ψεύδους και της πλάνης. 

Από τότε που γεννήθηκα μου είπαν ότι είμαι Έλληνας, χωρίς να με ρωτήσει κανένας και έχω μάλιστα περάσει από τις περισσότερες, αν όχι όλες τις "ομαδούλες" και εκ των πραγμάτων είμαι μέτοχος στην νεοελληνική συνείδηση, όπως και όλοι οι υπόλοιποι ανεξαρτήτως θρησκεύματος, ιδεολογίας, αλλά και καταγωγής. Καθότι άλλωστε θα μπορούσα για παράδειγμα να είμαι Φοινικικής καταγωγής, όπως ο πρώτος Έλληνας φιλόσοφος, ο Θάλης, και το πιθανότερο μάλιστα και για μένα αλλά και για όλους είναι να έχουμε μικτή καταγωγή και όχι αποκλειστικά Ελληνική και αν δηλαδή θεωρήσουμε ότι υπάρχει αυτή η πιθανότητα περί Ελληνικής καταγωγής.

Σας ευχαριστώ για την κατανόηση.και σε όσους δεν αρέσω λυπάμαι αλλά δεν θα μπορέσω. Εδώ πέρα θα γράφω μόνο την Αλήθεια και αν κάνω κάπου λάθος, που είναι άλλωστε αρκετά πιθανόν και για μένα και για όλους, είμαι έτοιμος να ακούσω την αντίθετη άποψη και να ανακαλέσω.

Ο Έρως Φανής λοιπόν που είναι γνωστός και ως ο Γιός του Χάους, εκφράζει την Ελληνική αντίλψη και προσέγγιση αναφορικά με την Πρωταρχική Ερμαφρόδιτη Δημιουργική Αρχή, που είναι ο Εσωτερικός Πυρήνας θεών και ανθρώπων και για αυτό θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε την Ελληνική σύλληψη του Έρωτα Φάνη ως τον Άφατο-Άρρητο Θεών των Θεών που οποιοδήποτε όνομα και να του δωθεί είναι ένας περιορισμός του Άπειρου, που εκδηλώνεται μέσα από το Χάος, καθώς εκφράζει την πρωταρχική Πηγή της Δημιουργίας και τον Πρώτο Δημιουργό που είναι ο Βασιλέας του σύμπαντος.

Ορφικός ύμνος Πρωτογόνου-Φάνη-Ηρικεπαίου

"Τον Πρωτόγονο καλούμε τον διφυή, τον μέγαν, τον αιθερόπλαγκτον, τον ωιογενή, που αγάλλετε με χρυσές πτερούγες, τον ταυροβόαν, που είναι η γένεση των μακάριων θεών και των θνητών ανθρωπων, το πολύμνηστο σπέρμα, τον πολυόργιον, τον Ηρικεπαίον, τον άρρητο, τον κρύφιο ροιζήτορα, το παμφαές έρνος, ο οποίος απαμαύρωσε όλη την σκοτόεσσα ομίχλη των οφθαλμών και δινούμενος άγει στον Κόσμο αγνό & λαμπρό φως με τις ριπαίες των πτερύγων του. Εξ ου και σε καλώ Φάνητα και άνακτα Πρίηπον και ελίκωπο Ανταύγην. Αλλά, μακάριε, πολύμητι, πολύσπορε, βαίνε φανερός για τους οργιοφάντες στην αγίαν πολυποίκιλη τελετή.»

Στο Ορφικό Ύμνο του Φάνη Ηρικεπαίου βλέπουμε να αποκαλείται Άρρητος και δηλαδή απερίγραπτος, και ο υμνογράφος με δική του ευθύνη, σύμφωνα με το πως ο ίδιος αντιλαμβάνεται αυτή την Δύναμη, που άγει όπως λέει στον κόσμο αγνό και λαμπρό Φώς, τον αποκάλει Φάνητα από το "φαίνω" επειδή έλαμψε Πρώτος. 

Σε αντιδιαστολή δηλαδή με τον "αποκαλυπτικό θεό" των Εβραιών και πιο συγκεκριμένα του Μωυσή, που παρουσιάζεται ως πρόσωπο που "αποκαλύπτει" το όνομα του και ο οποίος μάλιστα προσδιορίζεται ως ο Θεός των Θεών, που είναι ένας τίτλος που σύμφωνα με την Ορφική θεολογία θα μπορούσε να δωθεί στον Φάνη η και στον Δία-Ζεύς, μέσα από τον οποίο υλοποιείται αυτή η Δύναμη και γίνεται πρόσωπο που εκφράζει έναν περιορισμό της Άρρητης και Άφατης Άρχης του Παντός, που δεν περιορίζεται από την μορφή και ούτε από το φύλο και την πολικότητα.

Σχετικός σύνδεσμος:

Ο θεός των θεών στην Π.Δ

Ασχέτως με τα όσα λένε διάφοροι, είτε "χριστιανοί", είτε "αρχαιολάτρες" για διάφορους λόγους, ασφαλώς θα μπορούσε να συσχετιστεί η Ορφική θεολογία με την χριστιανική και αυτό ασφαλώς δεν σημαίνει ότι είτε η μία είτε η άλλη πλευρά έχει "αποκλειστικά δικαιώματα" επί της Άρρητης Δημιουργικής Αρχής

Αυτό που έχουν στις πλείστες των περιπτώσεων και οι μέν και οι δε, εκτός από άρρωστο εγώ είναι κάποιες φυτεμένες από άλλους πεποιθήσεις και όχι προσωπική εμπειρία και αντίληψη σχετικά με αυτή την Δύναμη, που εκφράζει τον Εσωτερικό Πυρήνα και για αυτό άλλωστε αυτοί που χρησιμοποιούν την εμπειρία και την αντίληψη τρίτων για να σπέρνουν θρησκευτικό φανατισμό δεν διαφέρουν μεταξύ τους, λόγω του θρησκεύματος η και λογώ της εθνικότητας και της καταγωγής τους.

Απο εκεί και μετά δεν με ενδιαφέρει η σκοταδιστική προσέγγιση του θέματος του ιουδαιοχριστιανικού ιερατείου και για αυτό προτιμώ την Ελληνική/Ελληνιστική προσέγγιση, που δεν δαιμονοποιεί μάλιστα την οποιανδήποτε γνωστική προσέγγιση και την οποιανδήποτε προσπάθεια κατανόησης, μέσα και από την αναλογική σχέση του μέσα με το έξω και του πάνω με το κάτω και θεωρώ ότι η γνώση του αντικειμένου ειναι αλληλένδετη με την γνώση του Εαυτού

Για αυτό άλλωστε προτιμώ τα Δελφικά παραγγέλματα από τον Μωσαϊκό νόμο και αν κάποιος διαφωνεί να πάει να ζητήσει τα ρέστα από αυτούς που μας ονόμασαν Έλληνες, καθότι άλλωστε δεν μπορούν να γίνονται αντικείμενο εκμεταλεύσης, οι Απολλώνιοι φιλοσόφοι για θρησκευτικούς λόγους, και μετά να ζητάνε κάποιοι τα ρέστα από μένα γιατι δεν αποδέχομαι την τυφλή πίστη στο άγνωστο που καταλήγει μάλιστα στην υποταγή στα ιερατεία του σκότους.

Σχετικά εδώ:

Η Ελληνική Αποκάλυψη του Θεού των Ελλήνων

Συμβιβαστείτε με την Πραγματικότητα, καθότι η κατανόηση της Ελληνικής μνήμης και συνεπώς και της Ελληνικής γλώσσας, ισοδυναμεί με επίκληση της Απολλώνιας μνήμης και των αρχέτυπων δυνάμεων μέσα από την Ελληνική και όχι μέσα από την Εβραική για  παράδειγμα μνήμη και αυτό συμβαίνει ανεξαρτήτως θρησκεύματος, με όλους όσους είναι μέτοχοι της νεοελληνικής συνείδησης. 

Άλλωστε η πίστη στον Ιησού Χριστό ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΤΕ δεν συγκρούεται με την Ελληνική μνήμη των φιλόσφων και δηλαδή την ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ μνήμη, καθότι μας λέτε κιόλας ότι εισαστε "ελληνορθόδοξοι" ότι και αν τελικά σημαίνει αυτό εφόσον μάλιστα αποδέχεστε την Π.Δ ως την "μοναδική αλήθεια" σχετικά με το αντικείμενο.

Το ερώτημα που προκύπτει από αυτόν τον συσχετισμό, που άλλωστε έκαναν πρώτοι "ελληνορθόδοξοι" είναι αν ο Ιησούς θα μπορούσε να είναι μια ενσάρκωση του Θεού τον Θεών που είναι Πρωτόγονος/Πρωτότοκος σύμφωνα με την Ελληνική μνήμη, αλλά και σύμφωνα με αυτά που λένε τα βιβλία σας.

"Πρός Κολοσσαείς 1: 15 ὅς ἐστιν εἰκὼν τοῦ θεοῦ τοῦ ἀοράτου, ΠΡΩΤΟΤΟΚΟΣ πάσης κτίσεως· 16 ὅτι ἐν αὐτῷ ἐκτίσθη τὰ πάντα ἐν τοῖς οὐρανοῖς καὶ ἐπὶ τῆς γῆς, τὰ ὁρατὰ καὶ τὰ ἀόρατα, εἴτε θρόνοι εἴτε κυριότητες εἴτε ἀρχαὶ εἴτε ἐξουσίαι· τὰ πάντα δι᾽ αὐτοῦ καὶ εἰς αὐτὸν ἔκτισται, 17 καὶ αὐτός ἐστιν πρὸ πάντων, καὶ τὰ πάντα ἐν αὐτῷ συνέστηκεν"

Τα χριστιανικά κείμενα είναι μια επιλεκτική συρραφή κάποιων μυστηριακών κειμένων της εποχής, σύμφωνα ασφαλώς και με τις ανάγκες της Ρωμαικής εξουσίας, που έχουν κριθεί αναξιόπιστα από αξιόπιστους ερευνητές, όμως δεν παύουν ασφαλώς να είναι η κύρια πηγή έρευνας σχετικά με την πίστη του Ιησού, που είναι μια πραγματικότητα μέσα και έξω από τα δόγματα. 

Καθώς μάλιστα υπάρχει και η Γνωστική προσέγγιση και τα λεγόμενα "απόκρυφα" κείμενα, αλλά και η Ερμητική πρσέγγιση για όσους δεν το γνωρίζουν, που μας μιλάει για μια ενσάρκωση του αρχέτυπου Όσιρι/Διόνυσου (που επίσης συσχετίζεται με τον Φάνη) και γενικά όλο και περισσότεροι ανθρώποι απομακρύνονται από την πλύση εγκεφάλου του ιερατείου και σχηματίζουν την δική τους άποψη και αντίληψη σχετικά με το θέμα.

Σχετικοί συνδέσμοι:

Ο Πρωτοτοκός/Πρωτόγονος ΦΑΝΗΣ (Φτερωτός)

Ο Διόνυσος Χριστός του Άγγελου Σικελιανού

Σχετικά με την "ορθόδοξη" προσέγγιση

Ελληνικός "μονοθεισμός"

Για να δούμε λοιπόν τις μας λέει η Γεματρία σχετικά με το θέμα:

ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ = 2368

2368 = Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ

2368 = Ο ΑΓΙΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ

2368 = Ο ΑΓΑΘΟΣ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ

2368 = Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ

2368 = Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ

2368 = ΗΛΙΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΕΩΣ

2368 = ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΙΣΤΕΩΣ

Σχετικά αποτελέσματα της Αγγλικής Γεματρίας:

Ο Έρως Φάνης είναι ο Γιός του Χάους:

THE SON OF CHAOS = 888

Ο 'Ερως Φάνης φέρει την θεική ουσία του Έρωτα:

ESSENCE OF EROS = 888

THE FLAME OF EROS = 888

Για όσους θεωρούν ότι όλα αυτά σχετικά με την Γεματρία δεν έχουν βάση να μελετήσουν τα ακόλουθα πρώτου να σχηματίσουν άποψη, καθότι κυκλοφορούν πολλές ανοησίες σχετικά με το θέμα κυρίως από "ελληνοκεντρικούς":

Η Μαθηματική Δομή της Ελληνικής Γλώσσας

Η Μαθηματική Αλήθεια

Σχετικοί συνδέσμοι:

Η Ορφική Αναζήτηση του Κρυμμένου Θεού

Η προφητεία σχετικά με την επιστροφή του Φάνη

The Core of the Aeons and the Axle of the Wheel

Ο Μέγιστος Όρκος των Πυθαγορείων και η Γέννηση του Φάνη Ηρικαιπέου

Θα μπορούσε αράγε ο Ιησούς να είναι μια ενσάρκωση του Αρχέγονου Θεού των Ελλήνων? 

Η οριστική απάντηση στο επόμενο.

Συνεχίζεται...

Comments

Δημοφιλή

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ Η Ο ΑΝΤΙΘΕΟΣ?

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το Κωδικοποιημένο Αλφάβητο και η Γενετική Κώδικοποίηση του Ανθρώπου!

Η Μαθηματική Δομή της Ελληνικής Γλώσσας

Η Κωδικοποίηση της Θεικής Μήτρας και το πέπλο της Παρθένου

Ο Διόνυσος Χριστός του Άγγελου Σικελιανού

Φάνης Έρως - Ο Θεός των Θεών και η Ελληνική Αποκάλυψη (Μέρος Β')

Ο πραγματικός ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ εναντίον του ΑΝΤΙΘΕΟΥ ΜΑΛΑΚΑ!